TERUG
Jongeren
Jongeren bisdom Utrecht op bezoek in Amersfoort
rkamersfoort

Jongeren bisdom Utrecht op bezoek in Amersfoort
AMERSFOORT - De parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort (OLVvA) was zondag 13 maart gastvrouw voor ongeveer veertig jongeren uit het westen van bisdom Utrecht. Het bisdom organiseerde een regionale jongerendag die in het teken stond van vasten.
Jongerenwerker Hao Tran: ,,Het gaat erom dat jongeren elkaar op een leuke manier kunnen ontmoeten en hun geloof kunnen verdiepen. Een ander doel is om de jongeren te helpen zich voor te bereiden op de Wereldjongeren Dagen (WJD) die deze zomer in Madrid zullen plaatsvinden."


Het programma kende diverse onderdelen zoals een viering, een spel, deelgroepgesprekken en een creatieve opdracht. Hulpbisschop Herman Woorts, die ook regiovicaris is voor het vicariaat Utrecht, was daarbij de hele dag aanwezig. Jongerenwerker Hao Tran vertelde met veel enthousiasme over de Wereldjongeren Dagen. Tran die zelf al vijf keer naar de WJD is geweest, waarschuwde de jongeren: ,,Als je meegaat, kan het verslavend werken."
In de deelgroepen gingen de jongeren met elkaar in gesprek over het thema vasten. Om ze op weg te helpen hield de jongerenwerker een inleiding waarin hij vier aspecten van het vasten naar voren bracht. De jongeren moesten deze aspecten in een creatieve opdracht verwerken. Aan het eind van de middag presenteerde elke groep de vier aspecten op hun eigen manier. Een jury bepaalde wie de aspecten het beste had verwerkt.


Bij de presentaties werden er liederen gezongen en gedichten voorgedragen. Andere creatieve vormen die voorbij kwamen, waren een schilderij, toneel en een rebus die aan de jury werd voorgelegd. Symboliek werd hierbij ook gebruikt. Waxinelichtjes werden verspreid en aangestoken als teken van samen delen. Uiteindelijk beloonde de jury deelgroep 1 met een zak chocolaatjes voor de beste presentatie.

Daarna verzamelde iedereen zich nogmaals in de kerkzaal om te bidden en de zegen te ontvangen. Veel jongeren bleven nog even hangen om na te praten bij een hapje en een drankje. Terugkijkend noemde Hao Tran het een geslaagde bijeenkomst: ,,Je moet altijd afwachten hoe de groep zo'n dag oppakt. De creativiteit en diversiteit die ik zag bij de presentaties maakten voor mij duidelijk dat de jongeren het leuk vonden maar ook inhoudelijk iets hebben meegekregen."

 

 bericht nr. 11563 :  geplaatst op 24-03-2011 en 1911 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken