TERUG
Evenementen
Kruispunt viert 10-jarig bestaan op 7 sept. 2013
Kruispunt Vathorst
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2013-09-07, 2013-09-08)
Kruispunt viert 10-jarig bestaan
VATHORST - Aan het eind van deze zomer viert Kruispunt, Kerk in Vathorst, haar 10-jarig bestaan. In september 2003 startte de gemeente met dertig mensen in het I-centrum in Vathorst. Nu, tien jaar later, bezoeken wekelijks bijna duizend gemeenteleden de diensten van Kruispunt, verspreid over twee locaties.
Het jubileum wordt gevierd met diverse festiviteiten. Op zaterdag 7 september is er het evenement ‘Proef Kruispunt!’ en op zondag 8 september vindt in De Dissel in Amersfoort een speciale dienst plaats.

Proef Kruispunt 
Wie jarig is trakteert. Daarom wil Kruispunt de bewoners van Vathorst graag laten delen in de feestvreugde. In het Kai Park vinden op zaterdag 7 september van 16.00 tot 21.30 uur tal van activiteiten plaats met voor elk wat wils. Bezoekers kunnen genieten van taart en een grote barbecue. Ook treden er diverse bands op, waaronder de (internationaal) bekende band Trinity. Er is tevens een speciaal programma voor kinderen, tieners en jongeren. De toegang voor alle activiteiten is gratis.

Speciale dienst 
In de kerkdienst op zondag om 17.30 uur wil Kruispunt niet alleen stilstaan bij het 10-jarig bestaan, maar ook bij de verzelfstandiging van de gemeente. Voorganger is ds. Marco Hofland.
Kruispunt is een samenwerkingsverband van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) en de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK). Gezien het unieke karakter van de samenwerking (tot op heden de enige in Nederland) is in de afgelopen jaren hard gewerkt aan de formalisering van deze samenwerking. Alle formaliteiten zijn nu afgerond, waardoor Kruispunt als zelfstandige gemeente binnen genoemde drie kerkverbanden verdergaat. 

Kruispunt 
Kruispunt is een missionaire gemeente met een lage drempel en een hoog doel. De lage drempel betekent dat Kruispunt graag een toegankelijke en gastvrije gemeente wil zijn waar iedereen welkom is. Het hoge doel heeft alles te maken met de bijbelse boodschap van Gods liefde en het navolgen van Jezus Christus. Sinds september 2012 is ds. Marco Hofland als predikant verbonden aan Kruispunt. ,,De diensten zijn gereformeerd van aard, maar juist het delen van het persoonlijk geloof geeft de diensten een evangelisch tintje. Kruispunt is een jonge groep enthousiaste mensen die samen Jezus volgen en willen omzien naar de mensen om hen heen", aldus Marco Hofland.
 

Meer informatie: www.kruispuntvathorst.nl.


bericht nr. 14572 :  geplaatst op 21-08-2013 en 2122 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken