TERUG
Evenementen
Lezing over Oude Kerstgebruiken en Klankbeeld
Heilige Geest
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2015-01-11)
Lezing over Oude Kerstgebruiken en Klankbeeld

PDF PDF Print

  

Op zondagmiddag 11 januari komt Peter Diemer van de vereniging “Vrienden van de Kerstgroep” en de Stichting tot behoud van erfgoed rond Kerst – Nederland in de Wijkherberg van de Heilige Geest vertellen over de vereniging en de stichting en laat hij een aantal oude gebruiken horen en zien die er in en rond de Kersttijd overal in Europa nog in ere gehouden worden.

Ook zal het klankbeeld “ Driekoningen wat een wereldfeest ” worden vertoond.

Dit klankbeeld is in samenwerking met het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg bij Vorden tot stand gekomen en bij het 20-jarig bestaan van de vereniging op 15 nov.

2014 aangeboden.

 

Voor het maken van dit klankbeeld zijn er begin vorig jaar diverse objecten gefotografeerd uit de collectie van de Amersfoortse Driekoningen verzamelaar H. Hemels en hebben een plekje in het klankbeeld gekregen.

In de Wijkherberg is er dan ook een kleine bijpassende Driekoningen-expositie zien  en kunt U nog de miniatuur Kerststalletjes tentoonstellen van mevr. E. Damen bewonderen.

 

U bent welkom op zondagmiddag 11 januari, vanaf 14.30 uur, om de oude Kerstgebruiken lezing en de vertoning van de Driekoningenklankbeeld bij te wonen in de Wijkherberg van de Heilige Geest,

Mozartweg 54, 3816 LT in Amersfoort. Tel.: 033 – 472 09 33.

 

 
bericht nr. 16071 :  geplaatst op 31-12-2014 en 890 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken