TERUG
Diaconaat
Wijkherberg van de Heilige Geest in Amersfoort genomineerd voor de AriŽns Diacon
Heilige Geest
Wijkherberg van de Heilige Geest in Amersfoort genomineerd voor de AriŽns Diaconieprijs 2016.
In 2003 is in het Aartsbisdom Utrecht een diaconale prijs in het leven geroepen, die de naam draagt van Alphons AriŽns. In de vorige eeuw toonde deze priester van het aartsbisdom een grote betrokkenheid bij de in armoede verkerende arbeidersgezinnen in Twente.
Het gaat bij de Ariënsprijs om een diaconaal project of activiteit dat gericht is op:
• Zorg en barmhartigheid
• Gerechtigheid
• Verzoening en vergeving

Met de diaconale Ariënsprijs worden twee doelen nagestreefd:

a. De prijs wil aandacht en inzet voor diaconie stimuleren.
b. De prijs wil initiatieven stimuleren op het terrein van diaconie waarvoor anders geen geld is. 

Voor de Ariens Prijs voor Diaconie 2016 is de Amersfoortse Wijkherberg van de Heilige Geest aan de Mozartweg 54 in de wijk Randenbroek/Schuilenburg genomineerd, samen met 29 andere diaconale projecten in het land. De Wijkherberg is ontstaan na de sluiting van de Heilige Geestkerk voor de zondagse vieringen. Men ontwikkelt er nu diaconale betrokkenheid op verschillende terreinen en inspireert daarmee de hele parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. De wijkherberg stelt haar deuren nadrukkelijk open voor iedereen die daar behoefte aan heeft. 
Zo zijn er de koffie-ochtenden op dinsdag t/m vrijdagmorgen, de ‘Zondagsgeest” doorbreekt tweemaal in de maand de stille zondagmiddag en is het een plek voor maatschappelijke stage voor middelbare scholieren. Maandelijks is er ‘’Adempauze’’: een diaconale viering met ruimte voor stilte en persoonlijk gebed . Op dinsdagmorgen is er het inloopspreekuur van het Diaconaal Sociaal Bureau en ook is het een plek voor interculturele activiteiten. Via de sociale media blijven we bij de tijd. 
Sinds 15 april 2016 is het mogelijk om op de publieksprijs te stemmen voor de Wijkherberg op de website: http://www.dkci-utrecht.nl/. De Wijkherberg van de Heilige Geest vindt u onder nr. 13 van de genomineerde projecten.


bericht nr. 17632 :  geplaatst op 26-04-2016 en 456 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken