TERUG
Jodendom
Wandeling door Joods Amersfoort op zondag 19 maart 2017
rkamersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-03-19)
Wandeling door Joods Amersfoort op zondag 19 maart 2017
Met de Dag van het Jodendom staan we elk jaar stil bij de verbondenheid van christenen met het Jodendom. De dag draagt bij om tot verdere verdieping van de christenen te komen over de wortels van hun geloof, die veelal in het Jodendom liggen.


De Dag van het Jodendom vindt in meerdere Europese landen plaats waaronder in Nederland. Thema van dit jaar: “Vreemdeling & Gastvrijheid.” Wat betekent het als er ‘vreemde’ mensen bijkomen? en wat betekent het om ‘gastvrij’ te zijn? Joden vonden gastvrijheid in Amersfoort toen vele steden nog hun poorten voor hen gesloten hielden. Zij brachten door de textielnijverheid en de tabaksteelt veel welvaart in Amersfoort. 

 

Deze wandeling -onder leiding van een stadsgids- duurt ongeveer een uur en start bij het joods-cultureel Centrum Beth Medina, Drieringensteeg 5-7, Amersfoort. Aanvang om 14:00 uur (zaal open vanaf 13:30 uur); einde omstreeks 16:00 uur. 

 

Na afloop van deze wandeling (+ 15:15 uur) is er gelegenheid tot een nagesprek in Beth Medina, Drieringensteeg 5-7 en ontmoeting met Shimon Evers, rabbijn van de orthodox-Joodse gemeente Amersfoort. 

 

In verband met de voorbereidingen wordt u gevraagd zich aan te melden bij Frank Sieraal, diaken parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Mail: jfrcsieraal@kpnmail.nl óf telefoon: 033 - 472 94 38bericht nr. 18591 :  geplaatst op 03-03-2017 en 465 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken