TERUG
Evenementen
Heilige Huisjes: Kunst in de Vensterbank in de Amersfoortse binnenstad.Van 29/4
Org.Amersfoort
Heilige Huisjes: Kunst in de Vensterbank in de Amersfoortse binnenstad.Van 29/4 t/m 31/10 2017

  • Heilige Huisjes wandel-routeboekje.

    Dagmar en Marjolein 


Datum:zaterdag 29 april 2017, 08:55 tot dinsdag 31 oktober 2017, 08:55

Locatie:

, Amersfoort
Heilige Huisjes: Kunst in de Vensterbank in de Amersfoortse binnenstad.
Amersfoort

Even weg van alles, lekker wandelen door de binnenstad van Amersfoort en tegelijkertijd genieten van kunst en historie. Die mogelijkheid biedt de Amersfoortse Galerie Absoluut met een wandelroute langs kunst in de vensterbank in het thema Heilige Huisjes. 

 

Heilige Huisjes

,,Alle kunstwerken in de vensterbanken hebben een link met 'Heilige Huisjes', vertellen organísatoren Louise de Vries Lentsch en Marjolein Tönis. "Ze kunnen een religieuze betekenis hebben of ze hebben betrekking op vastgeroeste ideeën, het opzoeken van grenzen en het doorbreken van gewoontes". Daarmee sluit het evenement goed aan op het jaar van de Stijl, de kunststroming die dit jaar 100 jaar bestaat. Net als De Stijl destijds laten de Heilige Huisjes zien en ervaren dat er nog flink wat heilige huisjes omvergeworpen kunnen worden en grenzen verlegd."

 

Opening, waar en duur

De officiële opening van de wandel- en vaarroute 'Heilige Huisjes' op zaterdag 29 april om 16:00 uur op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort.

Vanaf 13 uur is op het plein ook onze 'sante-kraam' met van allerlei 'Heiligs' te koop. In de kraam zijn ook onze routeboekjes te krijgen. Onder leiding van kunstenaars kunt u de route lopen.

Om 16.00 uur is de officiële opening door de wethouder Bertien Houwing. De Luie Honden zingen 'Christenen voor Christenen'. Guido de Wijs zal spreken en Tjitske Jansen zal gedichten voordragen.

De hele periode van 29 april tot en met oktober kunt u langs de vensterbanken lopen en kunst kopen en bekijken. 

 

Over de wandelroute

Wie een wandeling langs de kunstwerken wil maken, kan het routeboekje gratis verkrijgen bij de VVV, Observant, Waterlijn, 't Gilde en vele andere plekken (zie voor meer adressen de website). Bezoekers kunnen al lopend genieten van ruim 50 kunstwerken in de vensterbanken van panden in de binnenstad.

 

Informatie

Informatie over de verschillende routes, de kunstenaars en hun werken en de verkrijgbaarheid van het routeboekje (bij onder andere VVV, Waterlijn, Spellenpoort en Galerie Absoluut) is te vinden op www.galerieabsoluut.nl/heiligehuisjes.

 

 

 

 

 bericht nr. 19090 :  geplaatst op 30-08-2017 en 101 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken