TERUG
Kerk en Internet
Slimme software voor internetradio op MP3 speler : geschikt voor katholiek telev
rkamersfoort
Slimme software voor internetradio op MP3 speler

Zie o.a. eerste en laatste alinea met ideeën van pastoor Roderick Vönhogen
Priester wil tv-podcast
De Nederlandse priester Roderick Vonhögen (37) was in februari bij een conferentie van het Vaticaan over media, toen overal in de zaal mobiele telefoons afgingen en een helicopter overvloog. Al snel begreep hij dat de paus een hartaanval had gekregen. Vonhögen haalde zijn minidisc-speler en microfoon tevoorschijn en begon verslag te doen. Dezelfde avond zette hij zijn 'radioprogramma' als audiobestand op internet: zijn eerste podcast.

Podcasts zijn huis-tuin-en-keukenradioprogramma's op internet. Ze worden ook wel beschouwd als de audioversie van de weblog. Iedereen die vindt dat hij iets te melden heeft, kan zijn eigen programma opnemen en in mp3-formaat op internet zetten.

De naam podcasting komt van de iPod, maar ook andere mp3-spelers zijn geschikt voor het beluisteren van podcasts. De podcast Catholic Insider van de Amersfoortse priester Vonhögen heeft een frequentie van ongeveer twee keer per week en trekt wereldwijd zo'n 5.000 luisteraars per aflevering.

Vonhögen is alweer met de volgende stap bezig. Het lijkt hem 'supergaaf' een katholiek televisieprogramma te maken, op internet. Maar om dat tot een succes te maken, zou er een tv-versie van de iPod moeten komen. Vonhögen denkt zelf dat de draagbare spelcomputer Playstation PSP, die in september wordt geïntroduceerd, die functie zou kunnen vervullen. "Als iedereen het met zijn PSP kan ontvangen, wil ik klaar zijn om een tv-programma te gaan maken.''


bron: NRC uitgave: 14 mei 2005
bericht nr. 2627 :  geplaatst op 17-05-2005 en 1551 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken