TERUG
Tentoonstelling
Expositie in Heilige Geestkerk
Heilige Geest

Expositie in Heilige Geestkerk

AMERSFOORT - De fototentoonstelling ‘Gluren bij culturen’ kunt u nog tot en met zondag 4 september bekijken in de ontmoetingsruimte van de Heilige Geestkerk aan de Mozartweg. Daarna is de expositie tot eind september te zien in Scholen in de Kunst aan de Coninckstraat.
door Anco Mali
‘Gluren bij culturen’ is voortgekomen uit een project van Katholiek Centrum Welzijn Utrecht in samenwerking met Bureau Daadkracht van de diaconieën van de samenwerkende Amersfoortse parochies (coordinator Jeanine Vermeulen) en groepjes van drie en vier leerlingen van 5VWO Nieuwe Eemland College. In totaal zijn er 17 uitvergrote portretten en foto’s van de eigen leefomgeving in Amersfoort te zien. Tekst en namen staan bij de foto’s die in wissellijsten bijeen zijn gebracht.

Zula uit Azerbeidjan (6 jaar in Nederland) heeft in Azerbeidjan aan het Conservatorium piano en aan de Universiteit geneeskunde gestudeerd. Haar diploma’s zijn hier niet geldig, en ze kan geen subsidie krijgen. Ze maakt schoon, en geeft pianoles. Ze woont in Amersfoort met man, drie kinderen, zus en moeder.

In de vitrines ziet u kunst uit de Derde Wereld die in de Wereldwinkel aan de Kamperbinnenpoort 1 verkrijgbaar is.

bron: De Stad Amersfoort uitgave: 02 sep 2005
bericht nr. 3000 :  geplaatst op 05-09-2005 en 1005 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken