TERUG
Kerk en Internet
Vonhögen: Zendingswerk via internet
rkamersfoort

Vonhögen: Zendingswerk via internet

Gisteren is op landgoed Velder in het Brabantse Liempde de 29ste editie van het Flevo Festival van start gegaan . Het festival wil jongeren op een feestelijke en ongedwongen wijze kennis laten maken met het christelijk geloof.

Het ANP bezocht gisteren Liempde een sprak met de Amersfoortse priester Roderick Vonhögen. Hij is de man die vorig jaar het Vaticaan aan het podcasten, radio maken via internet, heeft gebracht. "De kerk is moderner dan je denkt", tekent het ANP op uit zijn mond.

Nu staat hij met zijn Engelstalige 'Catholic Insider' podcast in de toptien van meest populaire podcasts ter wereld.

"Wekelijks hebben we op onze website www.sqpn.com ruim dertigduizend downloads van religieuze podcasts", aldus de priester. "En het zijn voornamelijk mensen tussen de achttien en dertig die mij downloaden en op hun MP3 speler beluisteren."

Naast zijn 'Catholic Insider' maakt de priester iedere dag een ontbijtshow. "Met beide programma's heb ik een Podcast award gewonnen, zeg maar de Oscars voor het podcasten", vertelt de priester trots.

In zijn shows probeert hij de raakvlakken tussen de moderne tijd en de katholieke kerk te vinden. "Ik ben bezig met een podcast over de nieuwe film Pirates of the Carribean. Wist dat die heel veel lijkt op het Bijbelse verhaal over Job?"

"De kerk zit met een cultuur opgescheept die niet meer aanspreekt", concludeert Vonhögen. "Internet biedt talloze kansen. Ik doe nu missiewerk via internet waarvoor je vroeger met een bootje de rimboe in moest."

De priester wil volgend jaar beginnen met videopodcasting, het maken van televisie via internet. "De huidige religieuze media zijn vrij fantasieloos en geënt op een oude doelgroep. Ik wil een soort Discovery Channel met populair-religeuze programma's."bron: Alpha-Online uitgave: 18 aug 2006
bericht nr. 4417 :  geplaatst op 23-08-2006 en 1580 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken