TERUG
Tentoonstelling
Expositie in de Heilige Geestkerk
Heilige Geest
Expositie in de Heilige Geestkerk
RANDENBROEK - De aquarellen van Leni Greeve zijn deels ontstaan in samenhang met de teksten uit de bundel 'Dal der Bronnen'.
Deze bundel heeft zij in 2005 in eigen beheer uitgegeven. Beeld en tekst vormen een geheel.
Soms is er eerst het schilderij en maakt zij daar een gedicht bij. Een andere keer ontstaat eerst het gedicht en vormt dit de inspiratiebron voor een schilderij.


Lenie schildert al vanaf 1979. De eerste gedichten maakte zij een paar jaar na de dood van haar man in 1994. Sindsdien is ook die bron blijven stromen. De schilderijen ontstaan van binnen uit, intuïtief, zonder vooropgezet doel. Zij kiest de kleuren waarmee zij op dat moment wil werken. Van daaruit ontstaan nieuwe kleuren en een bepaalde kleurstemming en uiteindelijk ook de vorm. Dat kan een beeld zijn uit de buitenwereld (natuur, mensen of dingen) of een beeld uit haar binnenwereld (vreugde, pijn, passie of vertrouwen). Het is een intens en intiem proces, soms moeilijk, maar altijd mooi om te ervaren.


Als zij een gedicht als uitgangspunt neemt, probeert zij de sfeer van de tekst om te zetten in kleur. De laatste jaren maakt ze ook klein beeldhouwwerk. Na de middelbare school heeft Lenie eerst sociale geografie gestudeerd, vanwege haar liefde voor de aarde en de mens. Daarna koos zij voor haar jeugdliefde de kunst. Zij volgde de 3 jarige cursus kunstzinnige vorming 'Wanja' en aansluitend de opleiding voor kunstzinnige therapie aan de academie 'De Wervel'. Ze heeft een aantal jaren praktijk aan huis gehad. Haar grote wens is naast kunstenaar ook levenskunstenaar te zijn.


Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. 

Zondag vóór en ná de dienst 11.00 uur. Wegens vakantie is de kerk in de maand augustus door de week gesloten. Van 27 juli tot 28 september in de ontmoetingsruimte van de Heilige Geestkerk, Mozartweg 54.bron: De Stad Amersfoort uitgave: 25 jul 2007
bericht nr. 6090 :  geplaatst op 26-07-2007 en 1051 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken