TERUG
Pastores / Predikanten
Nieuw pastoresteam voor heel rooms-katholiek Amersfoort
rkamersfoort

Nieuw pastoresteam voor heel rooms-katholiek Amersfoort
HOOGLAND - De zeven rooms-katholieke parochies van Amersfoort en omstreken gaan een bijzondere dag tegemoet. In een gezamenlijke Eucharistieviering op zondag 4 november zal deken Henk Bloem, namens de bisschop, het nieuwe pastorale team presenteren.
Ook zal hij de nieuw benoemde pastor Hans Pauw als pastoor van de samenwerkende parochies installeren.Met de start van dit nieuwe pastorale team beginnen de parochies aan een volgende fase in het samenwerkingsproces dat in 2003 is ingezet. De zeven parochies gaan hun krachten bundelen en zo gestalte geven aan een inspirerende en missionaire aanwezigheid in de Amersfoortse samenleving. Het pastorale team zal daarbij de zorg dragen voor alle betrokken geloofsgemeenschappen.

Het team bestaat uit pastoor Hans Pauw, pastoraal werkster Marianne van Tricht, pastor Roderick Vonhögen, pastoraal werkster Edith Vos, pastoraal werker Fons Geerdinck en diaken André van Boven.


De presentatieviering van het pastorale team met de installatie van pastor Pauw wordt zondag 4 november om 10.00 uur gehouden in de Sint Martinuskerk aan de Kerklaan 22 in Hoogland. De muzikale ondersteuning wordt geleverd door een gelegenheidskoor en een kinderkoor met zangers en zangeressen uit alle parochiekoren. Er is ook kinderwoorddienst en crèche.


Aansluitend is iedereen welkom in partycentrum 't Hooghe Landt aan de Kerklaan 1 in Hoogland om kennis te maken met de leden van het nieuwe pastorale team en met de besturen van de verschillende parochies.


De besturen van de zeven rooms-katholieke parochies zijn bezig een samenwerkingsverband op te richten. In de stad Amersfoort gaat het om de Sint Ansfridusparochie, de Sint Franciscus Xaveriusparochie, de Heilige Geestparochie, de Sint Henricusparochie en de parochie van het Heilig Kruis. In de noordelijke regio van Amersfoort gaat het om de Sint Martinusparochie (Hoogland, Bunschoten en de wijken Kattenbroek, Zielhorst en Nieuwland) en de Sint Josephparochie (Hooglanderveen en Vathorst).


Alle parochianen en belangstellenden zijn welkom om deel te nemen aan deze bijzondere gebeurtenis. Er zullen in de meeste parochiekerken op die zondag geen vieringen zijn.bron: Intermediair uitgave: 25 okt 2007
bericht nr. 6524 :  geplaatst op 25-10-2007 en 2028 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken