TERUG
Kerk en Internet
Bijbel in plaats van Sonja Bakker
rkamersfoort

Bijbel in plaats van Sonja Bakker
AMERSFOORT - Afvallen? Daarvoor moet je niet bij Sonja Bakker zijn, maar surfen op de nieuwe website www.katholiekleven.nl van de Amersfoortse priester Roderick Vonhögen.

Door ROBIN BRUINSMA

afbeelding vergroten
,,De Bijbel houdt je beter op gewicht.’’

Vonhögen is werkzaam in het pastorale team van de samenwerkende parochies Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in nieuwe media. Hij geeft op internet tips, uitleg over allerlei kwesties en adviezen.

Binnen nog geen week stond de teller al op 10.000 bezoekers. Zijn website slaat aan. ,,Ik wil mensen meer vertrouwd maken met de khatolieke lifestyle. Onze stad Amersfoort wortelt in een eeuwenoude katholieke traditie, maar weinig mensen weten nog wat ’die katholieken’ nu eigenlijk bezielt.’’


De site is, denkt Vonhögen, ook interessant voor niet-katholieken. ,,Ik probeer te schrijven voor mensen die gewoon nieuwsgierig zijn, die meer aan de weet willen komen over onze tradities. En een knipoog ga ik niet uit de weg. Tenslotte beschikken de katholieken volgens hun reputatie over een groot gevoel voor humor.’’

Op www.katholiekleven.nl kun je een virtuele wandeling in het Vaticaan maken, de verschillen tussen de islamtische ramadan en de katholieke vastentijd ontdekken, leren hoe je je leven in balans kunt krijgen en houden of hoe je in staat bent een week te leven van slechts twintig euro. Daarvoor nam de pastoor zelf de proef op de som.

Enkele handzame wenken: laat koekjes, chocolade, chips en frisdrank achterwege, doe meerdere dagen met een krop ijsbergsla en een pak zilvervliesrijst, eet volkorenbrood (met sardientjes bijvoorbeeld, 39 eurocent voor een blikje), drink thee in plaats van koffie, beperk het dagelijks portie vlees tot een ons en maak in de blender smoothies van appels, magere yoghurt en ijsblokjes. Roderick Vonhögen hield na die week zelfs zestig cent over; daarvan kocht hij... een zak chips.

O ja, van dit ’dieet’ val je behoorlijk af (als je tenminste je besparing aan een goed doel schenkt en niet in de chipsindustrie investeert).

Hoe valt u liever af: met Sonja Bakker of priester Roderick Vonhögen? Mail naar ac.redactie@ad.nl
bron: AD Amersfoortse Courant uitgave: 03 mrt 2008
bericht nr. 7252 :  geplaatst op 04-03-2008 en 1778 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken