TERUG
Kerkconcert
Holy Spirit Choir viert eerste lustrum
Heilige Geest

Holy Spirit Choir viert eerste lustrum
RANDENBROEK - Op eerste Pinksterdag hangt de vlag uit bij de Heilige Geestkerk aan de Mozartweg.
Op die dag viert het multiculturele koor Holy Spirit Choir (HSC) haar 5-jarig bestaan met een feestelijke eucharistieviering en een gezellige receptie na afloop.

 

Het bijzondere aan dit koor is de herkomst van de leden. De meeste koorleden zijn afkomstig uit landen als Curaçao, Brazilië Venezuela, Filippijnen, Sri Lanka, Maleisië, Kongo en Egypte. Holy Spirit Choir (HSC) voelt zich sterk verbonden met het pinksterverhaal en is dus niet toevallig met Pinksteren opgericht. 


Met Pinksteren – zo leert immers het bijbelverhaal – konden mensen van verschillende volken en talen elkaar verstaan, omdat ze geraakt werden in hun hart. En dat is precies wat de zangers en zangeressen van HSC willen: zingend de pinkstergedachte uitdragen! Ze willen mensen van verschillende volken, culturen en talen bij elkaar brengen met de blijde boodschap van vrede, gerechtigheid en liefde. Met deze missie levert het koor een belangrijke bijdrage aan de integratie van de buitenlanders in onze samenleving maar ondersteunt zij ook de missie van de Heilige Geestparochie die een open en gastvrije gemeenschap wil zijn.

De 25 leden zingen liederen in de taal en in de muzikale stijl van hun geboorteland. Dat levert een bonte afwisseling van muzikale stijlen op van ingetogen meditatieve zang tot ritmische opwekkingsliederen.

HSC verzorgt eens per maand een viering in de H. Geestparochie of in een andere parochie van het Amersfoortse samenwerkingsverband. Zij ondersteunt daarnaast ook vieringen op verzoek, o.a. oecumenische vieringen in verzorgingstehuizen. Behalve door haar veelkleurigheid wordt het koor gekenmerkt door haar betrokkenheid, enthousiasme en levendige uitstraling.

HSC staat onder leiding van dirigent / pianist Anthony Scheffer. 


Wilt u Holy Spirit Choir horen zingen?

Kom dan op 1e Pinksterdag om 11.00 uur naar de H. Geestkerk, Mozartweg 54 te Amersfoort.bron: De Stad Amersfoort uitgave: 29 apr 2008
bericht nr. 7530 :  geplaatst op 29-04-2008 en 1312 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken