TERUG
Tentoonstelling
Expositie Riet Huurdeman in de Heilige Geestkerk
Heilige Geest

Expositie Riet Huurdeman in de Heilige Geestkerk
RANDENBROEK - Riet Huurdeman exposeert in de Heilig Geestkerk aan de Mozartweg 54. Het thema van deze expositie is: 'Adem van de geest....' (met een knipoog naar de locatie...).
,,Schilderen is voor mij als het ademen van de geest. Het geeft mijn gevoel kleur, mijn emoties vorm en brengt lucht in het dagelijks leven. Dat, wat zich niet in woorden uit laat drukken en het verstand te boven gaat, zoekt zijn uit weg in mijn schilderijen. Het is de taal van mijn gevoel."Riet Huurdeman-van 't Klooster (1948) werd geboren in Leusden. Al jong had zij er behoefte aan haar indrukken vast te leggen door middel van schilderen en boetseren.
Wat begon als hobby werd uiteindelijk een belangrijk element in haar leven. Aanvankelijk was haar werk vooral figuratief, vaak schetsmatig, met een voorkeur voor pastelkrijt als materiaal. Later werd het steeds meer een spel van ontdekken en experimenteren met vorm, kleur en textuur, het vertalen van emoties en het zoeken naar balans en evenwicht. Zij gebruikt daarvoor verschillende materialen.

De ondergrond (gescheurd papier, weefsels, karton etc.), bepaalt, hoe het werkproces zich ontwikkelt en hoe het uiteindelijke schilderij eruit gaat zien. Het werk groeit als het ware vanzelf uit tot zijn uiteindelijke vorm. Zij heeft geen eigen atelier, maar werkt het liefst buiten, in de vrije natuur. Dat geeft haar letterlijk en figuurlijk de ruimte, die ze nodig heeft.

Verwondering en bewondering voor het leven in al zijn facetten vormen de inspiratiebron voor haar werk. In alles en iedereen is iets moois te vinden, al is het soms maar een detail, dat de moeite waard is om vastgelegd te worden. Zo wordt werken ook verwerken, een boeiend proces en een voortdurende uitdaging.

Riet Huurdeman exposeerde in het verleden onder meer in Leusden, Amsterdam, Utrecht, Amersfoort , Doorn en Dinxperlo. Ze heeft ook een permanente expositie in Amersfoort, in de tandartsen praktijk aan de Van Persijnstraat 19.
Expositieduur: 11 juli - 26 september.
Openingstijden: maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-12.00 uur en vóór en ná de diensten.
Tijdens de vakantie van 17 juli tot eind augustus is de kerk door de week gesloten.


bericht nr. 7764 :  geplaatst op 07-07-2008 en 1482 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken