TERUG
Radio en TV
Amersfoortse Podcast-priester nu ook dagelijks op de radio
rkamersfoort

Amersfoortse Podcast-priester nu ook dagelijks op de radio
AMERSFOORT - De Amersfoortse priester Roderick Vonhögen, bekend van zijn podcast programma's op internet, is sinds kort ook dagelijks op de radio te beluisteren.
Met 'Katholiek Leven', dat elke dag op de nieuwe zender Radio Maria wordt uitgezonden (AM 675), brengt hij de succesvolle formule van zijn Engelstalige ontbijtshow 'Daily Breakfast' naar het Nederlandse taalgebied.
,,Wereldwijd bereik ik dagelijks al vele tienduizenden luisteraars met een mix van populaire cultuur, humor en geloofsvragen. En dat allemaal vanuit mijn kleine thuisstudio in de pastorie van de Kruiskamp", zegt Vonhögen.
,,Met dit nieuwe radioprogramma kan ik eindelijk ook een Nederlandstalig publiek bedienen dat misschien minder vertrouwd is met het internet en de Engelse taal."

Foto


Breed publiek
Met Katholiek Leven wil de priester niet alleen een katholiek publiek aanspreken. ,,Mijn programma's zijn altijd een combinatie van entertainment en informatie, gericht op een breed publiek. Er is een grote belangstelling voor de katholieke cultuur en traditie, mensen zijn gewoon nieuwsgierig en hebben allerlei vragen. Ik probeer met een leuk, begrijpelijk en fris programma in te spelen op die interesse."
Het programma Katholiek Leven wordt uitgezonden op Radio Maria, een nieuwe katholieke radiozender die via de middengolffrequentie AM 675 zowel Nederland als een deel van Vlaanderen bereikt. De zender is na een testperiode van verschillende maanden afgelopen zaterdag officieel van start gegaan met een inzegening van de studio door bisschop
Hurkmans van 's-Hertogenbosch.

Thuisstudio
Hoewel de zender in Brabant is gevestigd, presenteert Roderick Vonhögen zijn programma Katholiek Leven gewoon vanuit Amersfoort. ,,De techniek is tegenwoordig al zo gevorderd dat je niet meer naar een grote studio hoeft om een radio programma op te nemen. Met een goede microfoon, een mengpaneel en een computer kom je al een heel eind!"

En Roderick Vonhögen wordt niet voor niets de 'Podcastpriester' genoemd: zijn programma is ook als podcast te beluisteren via het internet. ,,De website www.katholiekleven.nl is heel belangrijk voor het succes van het programma. Daar kan zich een 'community' vormen; mensen kunnen er reageren op de uitzendingen, met elkaar in gesprek gaan en vragen stellen," aldus Vonhögen.

Kwart miljoen
,,Hoewel ik in de kerkdiensten elk weekend een paar honderd mensen ontmoet, kan ik dankzij media als radio en internet dagelijks contact maken met vele duizenden mensen. Met al mijn programma's bereik ik in totaal ongeveer een kwart miljoen mensen per maand. Die zouden met de beste wil van de wereld niet in een kerkgebouw passen!"

Katholiek Leven, elke dag om 16.00 en om 23.00 uur op Radio Maria AM 675 en op www.katholiekleven.nl.
Informatie over Radio Maria op www.radiomaria.nl.
De Engelstalige programma's van Roderick Vonhögen zijn te vinden op www.sqpn.com.
Lees voor

bron: De Stad Amersfoort uitgave: 13 okt 2008
bericht nr. 8141 :  geplaatst op 13-10-2008 en 2178 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken